Мълчаливо бдение подготвят във вторник от сдружение „Родопски хайдути” пред Окръжния съд в Смолян.
В 9 часа се очаква да бъде даден ход на делото срещу Ефрем Моллов, който е подсъдим за проповядване на радикален ислям и дискриминация по отношение на религията. По този повод  родолюбци от Смолян ще изкажат гражданска си позиция по въпроса за проповядване на омраза между гражданите, събирайки се  пред съда, съобщи председателят на сдружението Манол Ружинов.
„И християни, и мюсюлмани нямат нужда от подобно напрежение, което този човек се опитва да прокара. Като граждани на Смолян и като хора, ние няма да толерираме подобен вид поведение и не трябва да се допуска разделянето на българския народ по вероизповедание. На първо място ние сме българи, а след това всеки е свободен да избира начина на мислене и религия. Хората, които ще присъстват на своеобразното бдение, нямат нищо общо с никоя политическа партия, защото за нас родолюбието и отстояване на истината са надпартийни”, посочи Ружинов.
Според него, в  града има представители на всички партии дори и етнически  като повечето от тях не вземат отношение към случващото се. Темата дори и след това заседание винаги ще се използва като разменна монета, „докогато всички ние не се обединим  около идеята, че религията е нещо свято, в което политиката и сребролюбието нямат място”, каза в заключение председателят на „Родопските хайдути”.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Да живее България 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    ОтговорИзтриване
  2. Не обръщах много внимание на тези "хайдути" досега. Но тяхното неистово желание да разпространяват лъжи по мой адрес и да плашат БЪЛГАРСКИЯ СЪД с бдения и демонстрации ме провокира да им разясня някои истини.

    Уважаеми съграждани хайдути,

    Сбъркали сте адресата. Не Ви познавам лично и не съм обсъждал с Вас съдбините на Родопите и Държавата ни! Но ако бяхте истински хайдути, щяхте да защитите поробените от политиката, мафията и банките целокупно народонаселение на Родопите. Щяхте да търсите сметка на унищожителите и поробителите. Щяхте да раздадете справедливост. Но тъй като не го правите, то това означава, че Вие подкрепяте угнетителите! Казано с други думи, не Ви стиска!
    Аз не съм поробител, не съм управляващ, не съм подтисник! Затова и не мога да приема това Ваше поведение. За мен, Вие изпълнявате една гнусна поръчка, зададена Ви от тези поробители на българския народ. Съжалявам Ви за това!
    Препоръчвам Ви да прочетете моята книга и тогава да водим дискусия. В тази книга има заложена една Велика кауза. Ще се радвам да я разберете и приемете. В нея съм показал пътя за Единението, Братството и Бъдещето ни! В моята книга няма разделение и мъст! И както се полага на Агото, първи простих и поисках прошка! Ако бяхте поне малко Вярващи, щяхте да ме разберете. Но уви! Все пак съм оптимист и вярвам, че ще се усмирите.
    Аз Ви прощавам! Дано и Господ Ви прости!

    ОтговорИзтриване
  3. Напрежението се създава най-вече от айдуците в България , а не от хора , като Ефрем Моллов ....

    ОтговорИзтриване
  4. На тези пишман патриоти мога от тук да им пусна най-сърдечен селям, на тях и на семействата им. И едно трябва да им е ясно, че не е далече времето в което ще изгрее Помашката държава, която (за разлика от Ефрим Молов който мечтае за Велика България) аз мечтая за Велика Помакия, която ще опира от Ескишехир до Белград!

    ОтговорИзтриване
  5. Помаците сме зад аго Ефрем Моллов и никакви айдуци не могат да ни оплашат !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Моето мнение е, тези ПАТКИоти да му ядат рязания на аго Молов. Крайно време е той тях да ги даде на съд за подронване на авторитет и тормоз върху личноста му.

    ОтговорИзтриване
  7. Ефрем Моллов е обединяващата сила на България, ще го видите с времето.Но за тези, които искат да го наранят, той никога не е сам.

    ОтговорИзтриване
  8. Ефрем Моллов е обединяващата сила на България, ще го видите с времето.Но за тези, които искат да го наранят, той никога не е сам.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I