С митинг- заря, военни почести, факелно шествие и редица други прояви в Смолян ще се отбележи 146 години от гибелта на Васил Левски.
На 18 февруари в 18 часа тръгва факелното шествие от читалище „Балкански просветител” в Райково и ще продължи до двора на ППМГ.
В двора на гимназията от 18,30 часа ще се проведе митинг и с военни почести ще бъдат поднесени венци пред паметника на Левски, след което ще има заря в памет на Дякона. В тържествените чествания ще участват 101 –ви Алпийски полк, Общинският духов оркестър и ученически блок от ППМГ.
За поредна година, Смолян ще бъде домакин и на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе на 19 февруари в Спортна зала „Величко Чолаков“  от 10:30 ч. В надпреварата учениците са разпределени в четири възрастови групи, като училищата имат право да участват като един отбор от І и ІІ група или като един отбор от ІІІ и ІV група.
Училището, събралонай-много точки от двете дисциплини във възрастовите групи, печели купата „Лъвски скок”. Мероприятието ще премине под егидата на кмета Николай Мелемов.
Организатори на честванията са Община Смолян, ППМГ „Васил Левски”, РУО –Смолян и Общински комитет „Васил Левски”.
„Да почетем паметта на Апостола на свободата и да се преклоним пред неговото свято дело”, призовават от Общината.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I