Родопчанка се опита да сложи край на живота си след като преживяла изключителен стрес. Млад мъж разбил вратата на семейното жилище и опитал да се саморазправя с нея и съпруга й. Случката в блок в Рудозем отключила у двамата „паническо разстройство” и „остра стресова реакция”.
Двамата съпрузи станали жертва на нападение от страна на мъж, който работил в предприятие заедно с родопанката. Воден от тяхна съседка, нападателят опитал да влезе в дома им около 5 часа сутринта. Двамата съпрузи се събудили след силно блъскане по вратата. След като отворили, нападателят М.С. поискал мъжът да излезе, за да се разправят. След като вратата била затворена и заключена, агресивният родопчанин започнал отново да блъска и рита по нея. Двамата съпрузи потърсили помощ на спешния център 112. В този момент обаче нападателят успял да разбие вратата и нахлул в жилището, посягайки с ръце да нанесе удари на двамата съпрузи. С дружни усилия те успели да го избутат на стълбищната площадка, а красъците и шума разбудили комшиите, които наизлезли от апартаментите си. Многото хора изплашили нападателя, който псувайки и заплашвайки напуснал блока. Пред кооперацията обаче бил задържан от униформени служители на реда.
За деянието си М.С. получил 6 месеца „лишаване от свобода”, но условно.
За семейството обаче тегобите продължили. Двамата на няколко пъти посещавали психиатър, като им била поставена и диагноза. След случката потърпевшата жена се променила и станала изключително затворена, отказвала всякаква комуникация, направила опит за самоубийство. Четири месеца след нападението тя се нагълтала с успокоителните медикаменти, които й били предписани за лечение на „смесено тревожно-депресивно разстройство“.
Двамата съпрузи заведоха и дело срещу нападателя. Той ще трябва да им запалати общо 1200 лева за причинените неимуществени вреди.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. те ти госпожа демокрация. В старите времена това беше немислимо да се случи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I