44 – то издание на Национален кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование, на която Смолян бе домакин, вече е в историята. Двудневните  изпити за ученици от цялата страна приключиха в неделя с официална церемония по награждаване на победителите, която се състоя в Сесийната зала на Община Смолян. В първата възрастова група победител е Петър Жотев от СМГ „Паисий Хилендарски“ – София, като осмокласникът е с общ резултат от 115,60 точки. На второ място е Калоян Костадинов от осми клас, на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София, следван от Стелиан Илиев, също от осми клас на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София,
съответно с 109,40 и 103,60 точки. Във втората възрастова група в Топ 3 са Иван Георгиев от 12 клас на НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ – София, Десислава Илиева от 11 клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ – София и Здравко Иванов от 12 клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ – София. Медалите и грамотите бяха връчени от началника на Регионалното управление на образованието в Смолян Мария Семерджиева, заедно с председателката на комисията по оценяването доц. д-р Албена Йорданова от Медицинския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. С грамоти бяха отличени и всички до десето място в тази възрастова група, които и попадат в разширения състав на националния отбор, който ще представя страната ни на
международно ниво.
Близо 120 деца от цялата страна взеха участие в олимпиадата, на която домакини бяха Регионалният инспекторат по образование - Смолян, Община Смолян и ППМГ „Васил Левски“ - Смолян.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I