В община Смолян се изпълняват проекти по ОП „Региони в растеж“ на стойност 21 млн. лв. Средствата са предназначени за ремонт на улици в жилищни комплекси, за надлези, обновяване на училищни дворове, изграждане на спортна зала, саниране на блокове, изграждане на социални жилища, дневен дом за възрастни хора с деменция, за рехабилитация на планетариума и др. Това заяви кметът на Смолян и областен координатор на ГЕРБ Николай Мелемов по време на граждански диалог на тема регионално развитие. Събитието, което се проведе в гр. Смолян, е част от серията граждански диалози под надслов „Европа в нашия дом“. Във форума взеха участие министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, народните представители д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, както и областният управител Недялко Славов.
„От работата ми като кмет смея да твърдя, че 80% от взаимодействието ми с правителството минава през МРРБ. Такава е спецификата на нашата област и на нашата община – основните ни проблеми ги решаваме в МРРБ. В оперативната ни работа има много добро сътрудничество. Надявам се, че това се вижда от нашите съграждани. Чрез тази среща се дава възможност за диалог между фирмите и нашите съграждани непосредствено да поставят всички въпроси от нашето ежедневие“, каза при откриването на форума Мелемов.
„Сами разбирате, че за община като Смолян такъв голям ресурс не е бил разпределян за по-кратък период. Постарахме се средствата да бъдат насочени за важни обекти, които ще подобрят живота на хората“, заяви кметът.
„За нас, като управляващи, е важно освен да чуем проблемите на хората в региона, да изтъкнем и постигнатото, защото чрез европейските програмите може да усетим въздействието на ЕС и да достигнем тези страни от Европа, към които се стремим и винаги са били пример за нас”, посочи народният представител от ГЕРБ и председател на здравната комисия д-р Даниела Дариткова.
Д-р Дариткова подчерта, че европейските програми имат пряка връзка и със здравеопазването, защото има вече реализиран проект в областната болница за над 8 млн. лв. и в общинската болница на Златоград за 4 млн. лв.
„В настоящия програмен период един от ключовите проекти е за модернизация на спешната помощ, който е на стойност 163 млн. лв. Има обявена поръчка за линейки и се надявам скоро да се доставят и високопроходими автомобили, част от които са за нашия регион. Впоследствие очаквам в Смолян да имаме във всички филиали на областта едни модерни спешни отделения, които да допринесат за здравето на населението“, посочи тя.
„Област Смолян е една от отличниците не само по изпълнение на инфраструктурни проекти. А тук имаме и първия бенефициент по ОП „Околна среда“ в България – „ВиК“ ЕООД в Смолян“, отбеляза регионалният министър Петя Аврамова. Тя информира за хода на проектите по европейски програми, които се осъществяват в Смолян и ключовите за България.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I