„Животът е безценен! Не го заменяй за дрога!“, бе темата на поредната инициатива на Превантивно-информационния център по наркотични вещества към община Смолян, съобщи секретарят на Центъра Мария Славчева.
През месец март се проведоха множество информационни срещи в средните и профилирани училища на града с лектор инспектор Петьо Петков от сектор „Наркотици” при СДВР-София. Пред децата бяха направени презентации на различни теми: „Опасностите от употребата на наркотични вещества и уличните наркотици“ и  „Тенденции и иновации при разпространението на психоактивни вещества“.  Учениците бяха запознати с някои от най-новите видове психоактивни вещества, като инспекторът посочи, че за изминалата година са регистрирани над 300 вида нови наркотични вещества от всички групи.  Той говори за марихуана, амфетамин, метамфетамин, екстази, хероин и въздействието при краткосрочната и дългосрочната употреба на наркотиците върху човека. Вниманието на децата беше завладяно и от демонстрирането на теста за наркотици в полеви условия. Учениците дискутираха по темата и задаваха множество въпроси, на които получиха изчерпателни отговори.
По-късно инспектор Петков разговаря и с доброволците на ПИЦ – Смолян. Той разказа за своята работа, случаи от ежедневието си, какво трябва да се прави, когато на улицата видиш човек в неадекватно състояние. Последва дискусия как да се действа в такава ситуация, касаеща тяхната и на приятелите сигурност и безопасност.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I