33 проекта са били подадени по мярка „Инвестиции в неземеделски дейности”, обявиха от МИГ „Кирково-Златоград”. Местната инициативна група приключи първия прием на проектни предложения, реализирайки сериозен интерес.
Наличният бюджет е 978 хил. лв, като кандидатите следва да осигурят и собствен принос от 25%.
Подадените проекти предвиждат инвестиции в 4 населени места от Община Кирково и 3 населени места от Община Златоград. Общо 12 проекта са за Златоград, 10 проекта – за Кирково, 11 проекта – за населени места извън общинските центрове. 24% от проектите са предназначени за хотели и къщи за гости, 10% - за заведения за хранене, 8% - за производствени дейности, останалите са за различни видове услуги – допълнителни туристически, медицински, рекламни и други услуги, посочиха от Местната инициативна група.
Сформирана е оценителна комисия от външни експерти-оценители, която в периода до 22 април ще извърши оценка и класиране на проектите.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I