91-годишният Тенчо Тенев от София бе най-възрастният участник в първия Международен турнир по плуване за ветерани - Мастърс „Родопа Смолян”. Той завоюва и златен медал.
В надпреварите взеха участие 177 ветерани от 17 клуба, включително от Одрин - Турция и Патра - Гърция.
В състезанието смолянските плувци завоюваха общо 35 медала: 10 златни, 15 сребърни и 10 бронзови, като отборно домакините се наредиха на трето място при мъжете, пети при жените и комплексно заеха призовото четвърто място.
„Родопа-Смолян“ участва с 19 плувци, 4 жени и 15 мъже, като най-възрастният от домакините е бил Георги Узунов на 75 г., със златен и сребърен медал.
В турнира участва и първата треньорка по плуване в Смолян Невена Андонова, като тази година се навършват и 45 години от основаването плуването като спорт в Смолян.
Организатори на Международното състезание за ветерани бяха Плувен клуб “Родопа Смолян“, със съдействието на Община Смолян.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I