Момчиловци и Родопите ще бъдат презентирани на форум в Китай. Това ще се случи по време на „Чарът на Момчиловци и Родопа планина”, който ще се състои на 26 март в Пекин, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
Родопското село, станало известно в азиатската държава като марка на кисело мляко, ще бъде представено пред дипломати, представители на бизнеса и на академичните среди. Участниците във форума ще бъдат запознати с проекта за курортно-туристическо ядро „Момчиловци”, за реализацията на което се търсят инвеститори.
Събитието в Пекин се организира от кметството на родопското село и българският студент Калоян Георгиев, посланик на добра воля на Момчиловци в китайската столица.
На форума ще присъстват представители на 15 държави-посланици, дипломати, бизнес, браншови организации, академични среди.
В Китай колоритното смолянско село вече е познато като мястото на дълголетието, след като фирмата производител на млечните продукти с марка „Момчиловци” инвестира и в мащабна рекламна кампания на родопското мляко.
Местните културно-исторически традиции, красивата и съхранена природа,  туристическият потенциал на Момчиловци и Родопите ще бъдат основни акценти в презентацията в Пекин. Сред дискутираните теми се включват и плановете за изграждане на курортно ядро над Момчиловци, за което има гласуван преди 10 г. общ устройствен план. В мащабния проект е предвидено и голф игрище.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. та има ли крави в Момчиловци ...ха.ха та да има момчиловско мляко..ха.ха то си е за виц

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I