Партия ДОСТ обяви, че ще започне подписка за признаване на турско малцинство в България. По този повод лидерът на Европейски институт "Помак" Ефрем Моллов написа отворено писмо до председателя на ДОСТ Лютви Местан.

Публикуваме го без коректорска и редакторска намеса.

Скъпи Лютфи Местан,
Повод да се обърна официално към теб са последните изстъпления за признаване на „турско малцинство“ в България и промяна на Конституцията на Република България. Признавайки правото на всеки да се самоопредели, уточнявам, че това самоопределяне трябва да е историческо коректно, т.е. да съществува историческия субект на това самоопределение. Признавам, голям ми е сабурат, но виждайки твоите неаргументирани съждения и възгледи, започвам да го губя това търпение. Въздържайки се от справедлив гняв, искам да посоча на теб и на всички, които си подвел с тези изказвания и действия, че Истината е друга и ще Ви я сведа на разбираем език.
Започвам с основното твое твърдение, че съществува „турско малцинство“ в България и то трябва да се признае. За твое сведение изтъквам, че турската нация и турския народ са образувани и съществуват от близо 100 години. Държавата, олицетворяваща този исторически факт е Република Турция. Но, тази държава, скъпи Лютфи, е създадена от големия помашки аристократ Мустафа Кемал Ататюрк! Искам да кажа, че ние Помаците сме създали тази държава, защото е било в наш интерес тогава. Ние Помаците сме финансирали създаването на тази държава чрез заем от 300 000 златни пендари и досега не сме поискали обратно това злато и не сме налагали лихви и утежнения. Стъпвайки на тази историческа истина казваме ясно, че на територията на България и на цялата територия на Балканите НЕ СЪЩЕСТВУВА ТУРСКО МАЛЦИНСТВО. За тези близо 100 години е нямало изселвания на турци от Република Турция към България и Балканите. Имало е изселвания от България и Балканите към Турция. Да споменавам ли скъпи Лютфи с какви обидни имена назовават изселниците от България. Ще го спестя от уважение към всички, които са жертва на геополитически игри. Дори в своята книга „Стратегическа дълбочина“, бившия министър-председател Ахмед Давутоглу не посмя да напише, че съществуват турски малцинства тук. Ние не сме забравили, че ти Лютви, като председател на ДПС с целия слугински антураж бяхте на представянето на тази книга в БАН. Присъстваха всички работещи за идеята да се създаде „турско малцинство“ в България, включително и „величеството“ от Мадрид. Авторът на тази книга, олицетворяваща стратегията за превземането на България и Балканите, не присъстваше на тази среща, но всички Вие бяхте отишли да се преклоните на новите господари пред представителят им – посланика на Република Турция. Всички, които присъствахте на тази среща, ние Ви поставихме в списъка на Предателите на държавността и единението на народа ни. Единствените, които се противопоставихме на политиката на новите завоеватели беше моя милост и ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУТ ПОМАК, който представлявам. За да не съм голословен ще те помоля скъпи Лютфи да се запознаеш с края на политическата кариера на Ахмед Давутоглу. Такава беше изненадата от падането му, че никой не попита как бе свален министър-председателят на Република Турция! Ако не знаеш скъпи Лютфи ще ти го кажа официално: Нашият кувет е толкова голям и помашката ръка е толкова дълга, че можем да си позволим да свалим вторият човек в Турция, заради завоевателската му стратегия и заради погрома над Помашката пролет там! Нека това да ти служи за урок и добре да го анализираш.

Скъпи Лютфи Местан,
Старите и мъдри хора са казали: Когато не знаеш какво да правиш, гледай тези, които знаят! Ние говорим за помашки етнос, но помаците са автохтонно население на Балканите, съществуващо от векове. Ние разглеждаме Помашкия въпрос като част от Държавността, а помаците, като народообразуващ елемент в съвременната държава! Това да ти е като обеца на ухото.
От друга страна искам да засегна темата с Предателите и предателството! Ще си позволя да бъда отчайващо откровен, дори да те заболи скъпи Лютфи, като предварително се извинявам. Не е в моя стил този начин на изразяване, но ситуацията е изострена и вината е изцяло твоя. По-добре да ти повазя, вместо да те налагам със стария крушов кривак! Едно време така моите предшественици са вкарвали предателите в правия път. За какво иде реч? Първо, ти скъпи Лютфи си Предател на своя Род, своя Корен и своята Кръв! Ти скъпи Лютфи, който си с помашки произход, предаде своя баща и своите деди. Такива като теб, ние ги наричаме предадени помаци. За шепа сребърници продаваш най-скъпото, своя Род. Как Помак може да бъде турчин, скъпи Лютфи? Дори в Република Турция това не може да стане! След такова предателство нямаш никакви задръжки да предадеш и Държавата си. Второ, ти предаде своята партия и своя лидер. Какъвто и да е бил Доган, ти предаде и него, предаде и ДПС. След това създаде ДОСТ и предаде най-верните си хора в тази партия. Изхвърли ги като кучета и обвини тях за твоите несполуки. Това вече скъпи Лютфи се нарича осъзнато повторение на престъпление или серийно предателство. Други биха казали, че е болестно състояние. Изглежда сега е дошъл момента да предадеш Държавата и Народа! С манипулации и лъжеподкрепа искаш да предадеш всички ни! Скъпи Лютфи, със своите действия ти си заплаха за целостта на България и разчиташ, че ако не получите признание ще дадете повод на Турция да защити „вашите права“ с военна сила, ала Кипър.
Тук е мястото да посоча защо няма да се получи това и ще си позволя да говоря за твоите „покровители и създатели“.

Скъпи Лютфи Местан,
Ти си създаден от бившата Държавна сигурност и това всеки го знае. Но не знаят хората за новите ти господари. Ще ме извиниш, но ще ги посоча! Много пъти съм споделял на срещи и пред журналисти истината за „турските“ партии в България. А тя е, че ДПС бе създадена от Държавна сигурност, партията на Касим Дал от ДАНС с подкрепата на МИТ, но твоята партия ДОСТ бе създадена от МИТ с подкрепата на ДАНС. Тук, явно се вижда твоята обвързаност. Ти скъпи Лютфи не само си създание на Държавна сигурност, но си едновременно на хранилка на сегашните служби в България и Турция. Твоята вина тук е, че поощрявайки предателските наклонности у теб, всички тези служби те използват в своите стратегии и игри. А ти съзнателно играеш в тях! Но искам да уточня нещо много важно. В сегашната ситуация планът и стратегията са твое дело и ти търсиш подкрепа от ДАНС и МИТ. Защо? Защото тщеславието ти да останеш в политиката е по-силно от бъдещето на България. Вярно е, че реакционното крило на МИТ и националистическата партия на Турция са заявили инерционна подкрепа, но забравяш, че господаря там е султан Ердоган и такова решение трябва да получи одобрението и от съвета на Старейшините им. Нашите Старци са договорили ненамеса по тази линия в България и на Балканите. Следователно, твоите мераци сме ги спрели от страна на Турция и МИТ. Пак остана излъган, скъпи Лютви! Проблемът остава в България. Първоначално ДАНС ще те остави да си разиграеш картите, защото на този етап си полезен за отклоняване на вниманието от сегашната политическа ситуация, но след това ти гарантирам, че ще се озовеш в ареста и службите ще разполагат със списъците на всички хора в България, подаващи се на такава „външна“ намеса. В много лош сценарий участваш, скъпи Лютфи! Много народ ще изгориш и почерниш!
И още нещо много важно е необходимо да уточня пред теб и всички, които мислят и настояват, че са „турци“ в България. След разпадането на Османската империя и създаването на съвременна България във всички договори се говори за мюсюлманско население т.е. помаци. По онова време „тюрк“ или „турчин“ е било много обидно название. Няма да говоря по този въпрос. Вярно е, че в България остава незначително население от тюркски произход. Това са потомци на преселени от Кавказ и териториите на Стара Велика Булгария племена. Всички те са говорили на език, който е смесица от персийски и тюркски диалекти. На такъв език са говорили и балканските тюрки. Този език има различни наименования – османски, болгарски, татарски и т.н. На този език сега говорят милиони в Кавказ и 20-30 милиона болгари в Русия. Всички тези народи, можеш ли да ги наречеш „турци“, скъпи Лютфи? Не можеш! Защото е исторически некоректно и няма да ти позволят да го направиш! А можеш ли да назовеш гагаузите в България, че са „турци“ и да се определят в измисленото от теб „турско малцинство“? Не можеш, защото също няма да ти позволят!
За тези 30 години преход такива като теб с подкрепата на службите промихте мозъците на хиляди хора в България. Защото скъпи Лютви, ти говориш за един милион „турци“ в България, но забравяш, че повечето от тях са с помашки произход и вие ги направихте „турци“ по принуда, защото иначе бяха заплашени от покръстване и заличаване на родовия им корен. Това измислихте и това проведохте като политика от ДПС! И тук стигаме до майчиния език. Изхождайки от горните редове отново повтарям, че майчин език „турски“, няма в България. Друг е майчиният език на това население. Повечето говорят помашко наречие, а останалите османско (болгарско) наречие. Съвременният турски език (истанбулското наречие) се говори в България от 20-30 години. Вие го въведохте в годините на прехода и сега искате да излъжете всички. Да, ама не!
Ще Ви спрем скъпи Лютфи, както спряхме Ахмед Давутоглу и всички други, решили да вземат нещо, което не е тяхно! Времето на такива завоеватели и предатели изтича!

Скъпи Лютфи Местан,
Всеки човек може да сгреши. Всеки може да залитне по Шейтанина. Но Единственият е посочил и възможност, как такъв човек може да се поправи и очисти. Необходимо е първо да му се повази, да разбере своята грешка. Ако това му помогне да осъзнае заблудите и се покае, като поиска прошка от Старците, същите са задължени да му сторят халал.
Аз изпълних първата стъпка, скъпи Лютфи. Повазих ти! Обясних ти твоето заблуждение. Ако осъзнаваш грешките и си готов да се откажеш от шейтанския път, ние ще ти простим. Найди време, потроси халал, полюби рока и йе ша ти сторя халал! Лей сва ша та сварти и оборне!


24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I