Центърът за насърчаване на социалното предприемачество към Смолянската Търговско-промишлена палата (СмТПП) проведе форум на тема „Стимулиране на социалното предприемачество”.
Той е част от информационната дейност на центъра за популяризиране на социалното предприемачество. Центърът е създаден от СмТПП в рамките на проект „Интеррегионално насърчаване на социалните предприятия”, финансиран от програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020. Проектът е съфинансиран от Европейския Фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от националните фондове на Република Гърция и Република България.
Продължителността на проекта е 24 месеца, а бюджетът на СмТПП като партньор по проекта възлиза на 53 610 евро.
Специален гост на форума бе Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към Българската търговско-промишлена палата, който направи различен поглед върху възможностите за социално предприемачество в Родопите, предприемачеството в България, бизнес сътрудничеството в регионален и международен план.
Стойна Михалева, началник отдел от Дирекция „Бюро по труда – Смолян“, представи   
възможностите за включване на работодатели в програми към Агенция по заетостта и преференциите към тях при наемане на социално уязвими групи.
По време на форума беше представен проект I-SEE и дейностите извършени до този етап от СмТПП като партньор от инж. Иво Царев, ръководител на проекта: структуриране на център за социално предприемачество, оборудването му с необходимата техника, назначаване на експерти. Обхватът на дейност на центъра включва популяризиране на социалното предприемачество, информационно-консултантска дейност, проучване на целевата група, анкетиране на заинтересовани лица, провеждане на срещи с целеви групи, проучване и популяризиране на възможности за кандидатстване и финансиране на предприемачи.
За безплатни консултации с експерти, юрист, финансист и социален работник, желаещите да стартират бизнес могат да направят заявка в центъра за социално предприемачество. В рамките на проекта предстои провеждане на обучения за лица, желаещи да бъдат предприемачи и да стартират свой бизнес, предимство ще бъде давано на лица от уязвими групи. Темите на обученията, които предстоят, са стартиране на собствен бизнес, социално предприемачество, дигитални умения за малки фирми. Желаещите да участват в обученията или за консултации с експерти могат да го направят на имейл: smcci@mbox.digsys.bg, тел: 0301-62055 или на адрес: бул. “България“75.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I