Фестивал на родопската храна „Родопска угодия“, стартира днес в Девин. Във фестивалната програма, която ще продължи и през съботният ден  са включени редица кулинарни изяви, които целят популяризиране на родопската кухня.
Гвоздеят ще бъде  Готварско шоу, което ще се проведе  на площада в Девин. То ще бъде с начален час 12.00 ч., в съботният ден. По време на шоуто главните готвачи на ресторанти и участниците във фестивала ще представят своите специалитети на обща трапеза.
Жители на Девин и околните населени места ще почерпят с вкусни гозби, приготвени по традиционни стари рецепти. Местни производители ще предлагат екологично чисти и био продукти от своите стопанства.
„Да популяризира уникалните родопски традиции в приготвянето на хранителни продукти и ястия, като по този начин ще се опитаме да привлечем  интереса на туристи от България и чужбина към характерната българска кухня. Не на последно място, идеята ни е и да представим майстори готвачи от ресторанти в Девин и близките населени места, които да покажат своите кулинарни умения в приготвянето на традиционни гозби“, коментираха от Община Девин.
Фестивалът, разбира се няма да премине и без богата музикална програма, в която са включени гайдарски и фолклорни състави от  различни региони в страната.
Официалната част на мероприятието ще приключи с награждаване и дегустация за участниците във фестивала и гостите - на площада, след което ще се извие голямо хоро на площада в Девин.
Фестивалът се провежда под егидата на кмета на община Девин, Красимир Даскалов.
„Поставяме началото на един фестивал, с който целим  да  запазим традиционните  рецепти и традиции за  поколенията. Надяваме се той да се превърне в традиционен и каним всички, които имат възможност да присъстват на първото му издание“, коментира кметът на община Девин Красимир Даскалов.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I