В синхрон с Националния протест на медицинските сестри, здравните работници от МБАЛ „Девин“ също ще изразят недоволството си публично. Медицинските специалисти ще протестират пред сградата на лечебното заведение от 15 ч, като очакват подкрепа от местните жители и пациенти, съобщи медицинската сестра Дияна Чаушева.
„Очакваме, освен медицинските специалисти, на протестите да присъстват хората, които ни подкрепят и пациентите, които също ги касаят здравните реформи, които искаме да се случат“, коментира Чаушева.
Протестиращите настояват за еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи, независимо от местоработата или собствеността на болницата. Искат тя да бъде в размер на две минимални работни заплати за страната.
Професионалистите по здравни грижи настояват още да има правила за допълнителните възнаграждения и почасово заплащане на нощния труд.
„За да стане тази професия привлекателна за младите хора, то трябва да се обърне внимание на категорията на труд, прослужено време, заплащането на нощен труд, както и да се имат предвид натоварените сектори и отделения“, коментира още Чаушева.
Според нея, в момента чистачки в дадени държавни институции получават повече пари от една медицинска сестра, което не е било никак справедливо.
„Заради ниските заплати, има колежки които работят по на няколко места и са изтощени, както физически, така и психически. Това не може да продължава по този начин“, категорична е Чаушева.
Протестиращите медицински специалисти смятат още, че афишираните милиони, които бяха отпуснати от държавата за здравните заведения в страната, са за подпомагане на тяхната дейност и няма нищо черно на бяло за повишаване на възнагражденията им.
Медицинските работници от Девин се включват за втори път в протестите, като ще имат представителство и на националните в София. Освен това, те са взели решение, от понеделник протестите  им бъдат ежедневни, като те ще се изразяват с прекъсване на работния процес в рамките на час, което е позволено от закона.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Аз също искам да не вися пред кабинетите от тъмно за да ми"УДАРЯТ ЕДНА СЛУШАЛКА.Аз също искам да не беше отказан ехограф на мъжа ми защото е бил лекуван в Пловдив.Аз също искам д-р Сарийска да не беше отпратила баща ми с арогантно поведение.Аз също искам да не ни бяха искани пари за Да изправят на крака умиращия ми брат.Жалко но факт

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I