Повече от половината от чуждите туристи в Родопите харесват 3-звездни места за настаняване. В тях са реализирани 52.4% от нощувките на граждани от други страни и 33.4% - на български граждани. В местата за настаняване с 4 и 5 звезди са осъществени 42.1% от общия брой нощувки на чужди граждани и 38.2% - на българи, докато в останалите места за настаняване (с 1 и 2 звезди) тези дялове са съответно 5.5 и 28.4%, посочват от Националната статистика.
Както вече писахме, 3 876 000 лева са приходите от нощувки само в рамките на миналия декември в област Смолян. Най-обортният месец за зимния туризъм пък прати региона под №1 в България по показател „Приходи”.
Това става ясно от анализа на статистиците за отминалия зимен сезон.
290 места за настаняване с над 10 легла, от които 140 хотели, са функционирали в последния месец на м.г. в Смолянско. Броят на стаите в тях е 5 715, а на леглата -11 881. Реализираните нощувки в областта са 82 514, като 72 219 (87.5%) от тях са от български граждани. Спрямо предходния месец ноември пък те се увеличават с близо 220 на сто.
Пренощувалите лица в местата за настаняване се увеличават и достигат 33 023 спрямо същия период на предходната година.
Както българските, така и чуждите граждани са предпочели да отседнат в хотели.
Най-много чужденци, посетили и пренощували в местата за настаняване в област Смолян, са били граждани на Гърция - 35.1%, Румъния - 12.6%, Обединено кралство - 10.7% и Турция - 8.5%.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I