Близо половин милион лева ще излезе рехабилитацията на 35-километровия водопровод към новия язовир „Пловдивци”. Това е размерът на обществената поръчка за изработване на проекта, обявена от областния управител Недялко Славов.
Прогнозната стойност от 434 470 лева е без вкключен ДДС.
Целта е да се създаде пълен работен проект за реконструкция  на външен довеждащ водопровод, захранен от открито водохващане от р. „Искрец” и от извор “Голямата Река”, който ще бъде захранен единствено от язовир „Пловдивци“ след пречиствателната станция за питейни води. Ще се проектират също и водопроводни отклонения до най-близките резервоари.
Язовир „Пловдивци“ край Рудозем е напълно готов и се очаква да бъде назначена Държавна приемателна комисия за пускането му в експлоатация.
Това обяви в края на март в Смолян строителният министър Петя Аврамова.
„Пловдивци“ е първият язовир за питейни нужди, построен в България през последните 30 години. Към него е изградена и модерна пречиствателна станция за питейни води. Новото съоръжение ще подобри  водоснабдителните услуги за около 40 000 жители на  общините Рудозем и Мадан. Инвестицията е на стойност 47,4 млн. лв., а финансирането е по Проекта за развитие на общинската инфраструктура, който се изпълнява от 2010 г. със заем от Световната банка.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I