Община Смолян кани жителите и гостите на града на Великденски концерт, в който ще участват талантите от Националното училище по фолклорни изкуства „Широка Лъка”. Събитието ще се проведе на 24 април от 18 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”. Концертът е посветен на най-светлия християнски празник Възкресение Христово
НУФИ “Широка лъка” вече 48 години изпълнява своята мисия – в дебрите на Родопа планина да съхрани самобитното творчество, което блести не само в паметниците на старата родопска архитектура, а звучи в ручилата на гайдите, в поетичните песни, които винаги са били опора и вдъхновение на народа през вековете.
В него се обучават талантливи млади хора от цялата страна в специалностите „Български народни танци”, „Народно пеене” и „Народни фолклорни инструменти”  под вещото ръководство на високо квалифицирани преподаватели, завършили Държавната музикална академия - София и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство - Пловдив.
Чрез художествените състави, училището популяризира фолклорното богатство на България. Многобройни са концертите в страната и чужбина. Представителни групи на училището са гостували в Либия, Швейцария, Гърция, Белгия, Франция, Молдова, Германия, Ирландия.
Певците и инструменталистите са лауреати на редица конкурси, като: „Атанаска Тодорова”, „С песните на Радка Кушлева”, „Гюрга Пинджурова”, „Калинка Вълчева”, „Янко Петров”, „Йовчо Караиванов”, „Руско Стефанов”, „Стоян Радев” и др.
Входът за концерта е свободен.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I