Множество срещи с жители на Смолянска област проведоха кандидатите за Европарламента от БСП за България.
БСП за България откри предизборната си кампания с първомайски митинг-шествие с  над 20 000 души от цялата страна в София и водеше позитивна кампания с множество срещи с жители на малки и големи населени места в страната. 7 от 17 кандидати за Европарламента от БСП за България посетиха Смолянска област – Елена Йончева, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Момчил Неков, Румен Гечев,Тодор Стоилов и Валери Жаблянов и предизвикаха голям интерес у родопчани.

Елена Йончева в Смолян, Златоград и Неделино: ГЕРБ владеят повечето институции, хората още се страхуват. Ако БСП спечели тези избори, ГЕРБ си отиват

„Смолян ни посрещна с пълна зала и много позитивна енергия. Споделих с присъстващите, че на 26 май ще спечелим изборите. Левицата ще спечели, защото няма авторитарна власт, която дълго да се задържи. На 26 май започват промените в България. Но е важно хората да гласуват, защото високата избирателна активност ще намали вероятността за изборни манипулации“, заяви в Родопите водачът на листата на социалистите Елена Йончева.
Тя отбеляза, че големият бич и проблем за България е корупцията. „11 млрд евро всяка година България губи в резултат на корупция и огромния грабеж, на който е подложена и това са данни на Европейския парламент”, посочи Йончева.

Петър Витанов в Борино и Смолян: БСП е единствената, която може да промени корупционния модел на управление

"Да върнем достойнството на българските граждани. ГЕРБ откраднаха нашата европейска перспектива, изгониха вашите деца, съсипаха българското здравеопазване и образование, пенсионерите са оставени на произвола на съдбата." Това заяви кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Петър Витанов на срещи с жители на селата Борино, Буйново и Виево, обл. Смолян. Той добави, че не Европейският съюз е наш противник, а тези които злоупотребяват с европейските фондове, като си строят къщи за гости, пътища за никъде, стадиони в обезлюдени села. "БСП е единствената партия, която може да промени този корупционен модел на управление", категоричен бе Витанов.

Тодор Стоилов в  община Баните: БСП отстоява правото на всеки българин на достоен труд и доходи и достъп до качествено здравеопазване и образование

”БСП първа излезе с проект за бъдещето на България и Европа, с който ще се стремим да изградим един нов европейски социален модел. В сравнение с платформата на ГЕРБ ние поставяме в своя фокус всеки един гражданин и неговите социални потребности, а не единствено дигитализацията, цифровизацията и хибридни войни”.Това каза кандидатът за евродепутат от листата на"БСП за България" Тодор Стоилов на срещи с жители на родопските села Стърница, Загражден и Баните."За да задържим младите хора у нас, за да бъдат те успешни и да имат добри доходи, ни е нужно най-вече добро и конкурентно образование. За да се създават нови работни места, е нужно да се премахне част от административната тежест върху бизнеса", коментира още Тодор Стоилов.

Валери Жаблянов в Мадан, Рудозем и Смилян:Необходимо е България и ЕС отново да станат социални
„Необходимо е ЕС и България отново да станат социални“, заяви на срещите си в Мадан, Рудозем и Смилян кандидатът за евродепут от „БСП за България“ Валери Жаблянов. Той подчерта, че трябва да се преодолее дълбокото социално неравенство. На срещата беше повдигнат въпросът за икономическото изоставане на граничните райони и липсата на целенасочена политика за регионално развитие. Поставени бяха темите за различното заплащане за един и същи труд, за неефективната администрация  и партизирането на местната власт. “Няма друга партия в България, освен БСП, която може да сложи край на тази безконтролна власт, която е обхванала цялата държава“, заяви Жаблянов, като напомни, че  всички очакват промяната.

Цветелина Пенковав Смолян и  Девин: Няма как да развиваме устойчиво малките населени места, ако липсват лечебни заведения и медицински персонал

“Потресена съм от условията, при които медицинските сестри работят. Тези хора се грижат за нашите близки. Няма как да развиваме устойчиво малките населени места, ако липсват лечебни заведения и медицински персонал. Тук трябва да бъдат насочени европейските средства.” Това каза Пенкова на среща с медицинските сестри от МБАЛ, гр. Девин.
Кандидатът на евродепутат посочи още, че социалистите в Европа ще настояват твърдо за въвеждане на модел за минимална средна работна заплата в Европейския съюз. „Това е единственият начин за изравняване на стандарта и да започнат младите хора също да искат да работят тук, не само да търсят места, където да получават повече пари. Пенкова добави, че в цял свят възнагражденията и доходите се определят най-вече от отговорността, която се носи на дадена позиция и така трябва да бъде и у нас. „Европейските пенсии и европейските заплати са основна цел на БСП и ние искаме и ще отстояваме равностойни и достойни доходи за българите с всички сили”, категорична бе Цветелина Пенкова.
Гласувайте с №18, за да върнем държавността и справедливостта в България!
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО  НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I