По 500 лева ще получава всяко семейство в Смолян за новородено или осиновено дете, независимо дали е първородно, второ или трето дете в семейство. Това решение бе взето в Общинския съвет на последното заседание.
Бяха приети и правила за условията и реда за предоставяне на финансовата помощ. В тях е регламентирано родителите да са навършили пълнолетие, да имат поне средно образование, непрекъснати здравни осигуровки и да не са длъжници на общината.
Общинският съвет възложи на кмета Николай Мелемов на следващото заседание да внесе предложение за актуализация на бюджет 2019 в размер на 150 000 лв. за обезпечаването при отпускането на еднократната финансова помощ.
Вносител на докладната беше групата на съветниците от ГЕРБ.
Против предложението гласуваха двамата съветници от ДПС и независимият Филип Топов. Според Салих Аршински от Движението за права и свободи, има изисквания, които са дискриминационни.
Всички останали съветниците подкрепиха решението.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I