120 непълнолетни се водят на отчет в Детска педагогическа стая

78 деца са извършили престъпления в региона в рамките на година. Най-разпространеното криминално деяние е кражбата на имущество, като през м.г. са регистрирани 27 непълнолетни и малолетни лица, извършили кражби. Осем деца пък са установени за джебчийски посегателства.
Това сочат данните на Националната статистика за региона през 2018-та година.
В област Смолян на отчет в детските педагогически стаи (ДПС) са водени 120 малолетни и непълнолетни лица за извършени от тях противообществени прояви и престъпления като броят им в сравнение с 2017 г. намалява с 2 лица.
От тях в криминогенна среда живеят 87 деца, посочват от статистиката.
Броят на заведените на отчет през годината в детските педагогически стаи малолетни и непълнолетни е 39, като техният брой нараства с над 8 на сто.
111 деца и тийнейджъри са автори на противообществени прояви. 23-ма родопчани на възраст 8-17 години са унищожили и повредили имущество. 12 пък са регистрирани за престъпления, свързани с наркотици.
13 деца са пострадали от престъпления в област Смолян. Най-голям е делът на потърпевшите от кражби на имущество – 69.2%.
През 2018 г. местните комисии в област Смолян са образували 56 възпитателни дела, 39 от които – по предложение на органите на прокуратурата. Решени са 54 дела, наложени са 84 възпитателни мерки на 60 деца за извършените от тях 64 общественоопасни деяния.
През м.г. на територията на област Смолян са функционирали 5 консултативни кабинети и други помощни органи към местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, като през тях са преминали 97 деца. Организирани са 31 тематични кампании за превенция, в които са обхванати 1 616 лица. С 28 деца, живеещи в криминогенна или конфликтна среда, е осъществявана превантивна възпитателна дейност, а обществените възпитатели са работили със 184 деца.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I