В МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян бе представен революционен уред за ранна диагностика на рак на гърдата. Апаратурата открива заболяването по метода на контактната термография чрез температурни изменения. „Клиничните изследвания показват, че системата може да засече тумори с размери 3 мм. Уредът е безопасен и не облъчва тялото“, каза Людмила Зафирова, главен мениджър на фирмата, разпространяваща продукта в България.
Технологията позволява да се правят прегледи няколко пъти в годината, включително на млади жени с генетична обремененост и повишен риск от заболяване. Освен с точност и бързина, тя се отличава и с това, че е единствената подходяща за изследване във всяка възраст, включително за жени на възраст под 50 г. и претърпели козметични корекции на гърдите.
Специално внимание се обръща към жените под 50 години. Като най-уязвими са жените, подложени на инвитро процедури, жените с генетична обремененост, жените пиещи хапчета антибебе, а също и подложените на стрес. Освен за ранна диагностика на ракови образувания, уредът е подходящ за профилактични прегледи на жени със силиконови импланти.
Годишно в България се регистрират около 3900 нови случая, а средно между 1300 и 1400 българки умират всяка година от рак на гърдата. Според данни на някои специалисти, случаите на рак на гърдата в България при жени на възраст между 30 и 35 години се увеличават, а най-младата пациентка с тази диагноза у нас е едва на 14 години.
От три месеца уредът Braster е наличен и в кабинета на д-р Халед Хамо и с него вече са направени прегледи на близо 70 жени.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I