Това е най-българският празник. 24 май е дата, която е сакрална. Близо половин милиард души в света говорят и пишат на азбуката, произлязла от България. В тъмните векове, за да даде светлината в тях. Поклон пред всички книжовници…

Честит Празник на всички, които със своите знания и умения създават блага, търсят и откриват нови предизвикателства в науката и носят светлина. Честит празник на всички учители и носители на знание!

За илюстрация този път заложихме на Фейсбук. Там честитките са като лавина. На вид са и красиво оформени, в някои има и красиви думи. 100 харесвания или 1000, но колко са прочетени!? Наскоро един бизнесмен се оплака на семинар, че пуснал видео в социалната мрежа и на ден имал десетки „преглеждания“, вече били над 300 000, но нито един посетител не се появил в заведението от тази "яка атака във фейса". Ако този бизнесмен беше прочел поне една книга за Фейсбук, щеше да знае, че въпросното му видео там е „текло като река“, подобно на останалите, през профилите и е отчитало бройки „преглеждания“ и без реално да е гледано (щеше да научи, че реално видяното е в youtube каналите).
Ако въпросният бизнесмен беше подарил 10 книги на случайни хора, щеше да има гарантирани 10 клиенти. Честит празник и на тези, които живеят в социалните мрежи.
Прочетете една книга, поне за Фейсбук! Богатството на българския език е в книгите, в класните стаи... А, Б, В... са потиснати в социалните мрежи, бедни са, тъжно им е. Страдат от напъните на тези, които не са прочели и една книга, ама се пробват да изглеждат умни!

Честит 24 май... Честит празник на всички! Няма нищо по-силно от знанието и по-красиво от силния дух!
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I