Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Димитър Одаджиев в параклиса, носещ имената на светите равноапостоли Константин и Елена в Дома за стари хора в село Фатово.
С молитви свещеникът призова Бог да помага на всички домуващи и на персонала, на присъстващите и семействата им, да помилва тези, които страдат, да има вяра и мир в сърцата ни.
Директорът на дома Живко Билянов откри празника и представи официалните гости: зам.-кметът на община Смолян и кандидат на евродепутат Марин Захариев, директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане в Смолян Петя Пампорова заедно със Светла Асенова и София Сиракова - директор на ДСП-Смолян, секретарят на община Смолян Момчил Николов, група от Дом за жени в с. Ровино с ръководител Ася Палова, кметът на кметство с. Полковник Серафимово Христо Мусорлиев и др. Тук бе и дарителят за построяване на параклиса и негов ктитор Спиро Чавдаров – собственик на фирма „Дюлгер“. Имаше и жители от съседни села.
С благодарност бяха обявени имената на всички спонсори за осъществяване на празника. Фолклорна група към читалището в с. Полковник Серафимово изпълни  китка от родопски песни. Музикален поздрав поднесе и младият гайдар Костадин Петров.
Всички дошли на храмовия празник, както и  домуващите, седнаха на благословена трапеза, осветена от отец Димитър Одаджиев и иподякон Даниел Апостолов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I