„Европа има нужда от нас. Ние трябва да помогнем на Европа за пресичането на ксенофобията, омразата разделението, противопоставянето. Ние трябва да предложим нашия модел. Моделът на толерантността, моделът на уважението към различните”.
Това заяви пред хиляди симпатизанти в Рудозем председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който представи листата с кандидати на Движението за права и свободи на предстоящите избори за Европейски парламент.
Централният лъч на Движението за права и свободи премина и през Родопите.
Заедно с Карадайъ бяха депутатът от Смолян Хайри Садъков, народни представители, евродепутати, областният лидер Салих Аршински, кметове на общини, на населени места, членове и симпатизанти.
На площада в родопския град Мустафа Карадайъ представи част от и кандидатите на партията за евроизборите. „Това са образовани, знаещи и можещи млади хора. В листата са и хора с опит, които ще дадат много на Родината ни в Европарламента”, обяви лидерът на ДПС. Той не пропусна да посочи и сериозното родопско участие в листата на Движението.
Карадайъ отправи и апел за обединение. “Нашата сила е в единството. На тези избори да дадем заявка в нашата родина, че това което се случва в общините, там, където управлява ДПС, трябва да се случва и в другите региони на държавата. Да заявим смяната на тази националистическа власт. Нашето единство е ДПС“, заяви Карадайъ.
„Вредим си с примера от 2017-та година. Тогава казвахме „Тези, които ни разделят, не са наши опоненти, а врагове”. Тогава изгубихме 100 000 гласа. Ако сме сгрешили, простете ни”, заяви Карадайъ и призова „да си върнем тези 100 000 гласа”. „Гласувайте! Помолете и вашите близки и приятели, от други райони на страната, от чужбина, да гласуват за листата на Движението за права и свободи”, заяви лидерът на партията.
По-късно елитът на ДПС се отправи към маданското село Средногорци, където се присъедини и евродепутатът Неджми Али. Тук множеството хора, събрани да посрещнат представителите на ДПС, дадоха енергия и заряд за подкрепа на своите кандидати.

Лъчът на Движението за права и свободи завърши обиколката си в Мадан. Град с напълно обновен облик благодарение на неговия кмет Фахри Молайсенов. За два мандата кметът на ДПС успя да превърне миньорския град в един европейски град. Инвестициите в Мадан благодарение на ДПС са изчисляват на милиони левове.
Представителите на Движението обиколиха обновения съвсем наскоро площад в Мадан, където се срещнаха със стотици членове и симпатизанти на партията.
„Това, което се случва в Мадан е начинът на работа на ДПС. С мисъл за всяко населено място. За Движението за права и свободи не съществува понятие като „периферия на страната”. Мадан е център. Център на ангажираността, когато отговорността към хората се е превърнала в максима и кредо”, посочи Мустафа Карадайъ по време на разговорите си с десетки млади хора на площада в Мадан.
Обиколката приключи с благотворителна вечеря-ифтар в джамията в града, на която присъстваха над 1500 души.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

 24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Господа от ДПС,искате да ви простим но как, като вие ни откраднахте фирмите,работите, свободите и хляба ни изгонихте ни от родните ни села и градове а сега заставате пред нас и ни молите да ви подкрепим за да станете по мощни и тогава да ни отнемате и това което ни останало.Аз точно обратното ще кажа, хора не им се доверявайте от години ви крадат и лъжат. Ето аз съм от Борино и няма да ги подкрепям

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I