Общинският съвет в Неделино ще отпусне еднократна финансова помощ в размер на 1000 лева за останалите сираци братчета Ивайло и Борислав Хаджиеви от родопския град. Това обяви кметът Боян Кехайов.
„Проведени са срещи с Дирекция „Социално подпомагане“ и  Отдел „Закрила на детето“ с цел отпускане на социални помощи и ежемесечно подпомагане на двете непълнолетни деца.Проведена е среща с училищното ръководство за безпроблемното продължаване на обучението на децата и евентуално отпускане на стипендия”, посочи Кехайов.
Той допълни, че към момента няма възможност за откриване на дарителска банкова сметка на името на децата, тъй като все още не е определен техен настойник. „Надявам се в близките 1-2 дни и този проблем да бъде решен. Като кмет на община Неделино благодаря за бързата реакция и съпричастността, която проявихте от Неделино и чужбина. За тези от Вас, които желаят да дарят парични средства Община Неделино организира поставянето на  кутия за дарения, която се намира във фоайето на Общинска администрация-Неделино”, посочи кметът.
Децата са близнаци, на 13-годишна възраст, а съдбата им трогна хиляди родопчани.
Двете момчета губят майка си докато са още малки. Жената умира от онкологично заболяване. Преди дни ракът погубва и баща им. Децата нямат баби и дядовци. В момента се търси настойник на двамата близнаци.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I