Посланици на 11 държави ще посетят Чепеларе на 21 и 22 юни. Първите дипломати на Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина, Бразилия, Грузия, Кипър, Монголия, Палестина, Република Южна Африка, Северна Македония ще гостуват в родопския град, за да се запознаят с възможностите за туризъм и бизнес, местните традиции и култура. Целта на срещата е да покаже пред представители на дипломатическия корпус у нас частица от красотата на Родопа планина, възможностите за развитие на туризъм в четири сезона в Община Чепеларе, пъстротата на културния живот в нея. Посещението на посланиците се осъществява по покана на кмета на родопския град Славка Чакърова и с любезното съдействие на сдружение „Спектър 21 век“ и издание „Дипломатически спектър“.
Програмата предвижда среща на представителите на дипломатическия корпус с местния бизнес, запознаване с туристическите и културни забележителности в района. Като част от програмата ще се проведе и концертът „Шлагерите на Европа“ на Христо Паскалев-Паскал, който ще представи Чепеларе като община, в която се цени не само българската, но и европейската традиция. 
Изпълнителят има богат репертоар от над 250 песни на 20 езика. Най-хубавото от тях е събрал в 11 албума. Гастролирал в десетки страни по света, той е носител на множество престижни награди, сред които е и получената през 2005 г. от ООН - „Европейски комитет по награди и премии“, специална значка за заслуги в укрепването на дружбата между народите.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I