Само 2 къщи за гости в Родопите все още не са проверени – по една в Кърджалийско и Смолянско, научи 24smolian.com.
Те ще бъдат посетени следващата седмица. Както вече писахме, девет къщи за гости са гледани „под лупа” в Кърджалийско. Общо набелязаните обекти в двете области са 24. Проверките стартираха на 18 юни от служители на Държавен фонд „Земеделие” и ще продължат на 30 юни. Обектите са в общините Момчилград, Ардино, Крумовград и Кирково. В Смолян за проверки са 15 къщи за гости. Извън списъка с обектите, попадащи в 5-годишния мониторинг, се проверяват къщи в Борино. Някои от собствениците на къщи за гости в двете области трябва да представят допълнителни документи в следващите дни. „Целта е да бъде направена ревизия на всички документи дали реално се ползват като къщи за гости. Проверява се периодът, в който съществува къщата за гости – колко нощувки са били направени, изобщо всичко, което е заложено по бизнес-план”, съобщи директорът на ДФЗ в Кърджали Айджан Ахмед.
По време на проверките инспектори описваха всички детайли в помещенията, а към тях прилагаха снимков материал. Къщи за гости се проверяват и от прокуратура и полиция, но всяка от тях е независима една от   друга. 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Проверете и Къща за гости Албена в Девин има нещо съмнително

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I