Родопчанин заведе дело срещу Министерството на регионалното развитие заради язовир „Пловдивци”. Мъжът претендира за обезщетение за земи, попаднали във водоема. Нашенецът поиска 20 000 лева.
Става въпрос за отчуждени наследствени имоти, в които имало 55 овощни дръвчета, както и иглолистни, от които семейството на родопчанина калкулирало пропуснати ползи.
Според адвокатите на наследника, дядо му и баща му притежавали земите още от 20-те години на миналия век.
Според документите обаче, родопчанинът вече бил получил обезщетение за тях при процедурите преди изграждането на язовира.
Мъжът претендира за 60 декара гори.
Районният съд в Мадан отхвърли иска на потърпевшият. След обжалване, същото сториха и окръжните магистрати в Смолян.
Родопчанинът пък ще трябва да плати съдебните разноски на Министерството на регионалното развитие.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I