Таван на цените: До 1,50 лева за кебапче, до 2,50 за бира!

Таван на цените на пет продукта ще има по време на Роженския събор.
Това обявиха организаторите на мащабното събитие, което за пореден път ще се превърне в най-големия фолклорен фестивал в страната за годината.
До 1,50 лева ще плащат гостите за кебапче, кюфте и бутилка от половин литър минерална вода в заведенията по поляните. Пределният праг за наливна бира ще бъде два лева и петдесет стотинки, а на пържените картофи – 3 лева.
Максималните цени са фиксирани и за тях стриктно ще се следи, за да се избегнат спекулации. Сигнали за констатирани несъответствия ще могат да се подават до организаторите на събора Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ на тел: 0887  070 405.
Менютата и цените на храните на всяко заведение ще бъдат предварително обявени в сайта на събитието www.rozhen.bg, както и на терен във всеки ресторант в дните от 19-ти до 21-ви юли.
В дните на събора посетителите могат свободно да си направят пикник на Роженските поляни с донесена от тях храна и напитки, посочиха още организаторите.
Припомняме, че тридневният събор започва на 19 юли.
Знамето на Рожен 2019 е почти готово и отново ще бъде най-големият национален трибагреник. Във флага досега са вложени 45 500 м плат 22 000 м конци и на този етап е с размери 21 м ширина и 300 м дължина и обща площ от 6300 кв.м.
Знамето се изработва вече месец и остава още малко преди да бъде окончателно завършено, когато ще е с площ над 7000 кв.м и ще тежи над 600 кг
На събора ще има конкурс за народна носия, като десетки са се записали за участие до този момент.
Най-мащабната реконструкция на бита и традициите от различни краища на България ще може да се види в трите дни на Рожен. На поляните ще бъде вдигнато истинско етно селище с македонска, северняшка, шопска и родопска махала и възстановки на къщите на банатските и бесарабските българи. Ще бъде пресъздадено хайдушко сборище, възрожденско кафене и граничната застава, намираща се на Рожен преди повече от век. На мегдана в импровизираното село всеки свободно ще получи първия си урок по гайда, хоро и народна песен, а за мало и голямо ще има хайдушки игри и занаятчийска работилница.
Музейната експозиция в патриотичния автобус на Пътуващо читалище „Бащино огнище“ ще представи българска сватба и бита на нашите деди от преди повече от 100 години. Ще има истински уроци по родолюбие, изпълнени с факти и събития от българската история. Децата ще могат да научат, колко прекрасна е родната природа и история с интерактивната игра „Познавам ли моята България”, а във вечерните часове за всички ще е лятното кино под звездите с поезията на Ботев и Вазов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Нещо похвално е това, но 1,50 лева за кюфте е доста. Но знайте, че гадовете ще ни удрят в грамажа. Няма да е кюфте, а кюфтенце, че направо топче за супа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I