Над 1 500 000 лева са очакваните приходи за местния бизнес от предстоящия Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен" 2019. Средствата ще бъдат привлечени от  хотели, къщи за гости и места за настаняване, ресторанти, заведения за обществено хранене, туристически забележителности, занаятчии и транспортни фирми в област Смолян, които са със запълнен капацитет не само в дните на събитието 19-21 юли, но и в периода преди и след събора.
Ранните резервации за събора в хотелските бази започнаха още в края на зимния сезон, а в началото на лятото бяха изчерпани местата за настаняване в Пампорово, Чепеларе, Смолян и околностите.
Роженският събор отново ще доведе до скок на летния туризъм в Родопите, какъвто бе регистриран и при предишните издания на събитието през 2015 и 2016 г. Тогава към събитието имаше невиждан интерес и то привлече общо над 650 000 посетители от страната и чужбина, които дадоха сериозен тласък на местния бизнес.
Общият бюджетът на „Рожен“ 2019 е малко над 420 000 лева, съобщи Симеон Караколев от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“.
Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ се организира за трети път от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, Община Смолян и Община Чепеларе. Събитието ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли на Роженсските поляни и ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, музейни и етнографски експозиции, занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения чистопородни животни и на месни и млечни храни от фермата, конни атракции, народни веселби и нестинари.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I