На 11 юли изтича крайният срок за подаване на заявления за преосвидетелстване от ТЕЛК, напомнят от Регионалната здравна инспекция в Смолян.
С решение на Министерски съвет се направиха промени в Наредбата за медицинската експертиза в частта, касаеща методиката за оценка на трайно намалена  работоспособност. Съгласно новите текстове, когато са налице две или повече увреждания, всяко от които с 50 % или  с над 50 % намалена работоспособност, независимо дали са за заболявания от общ характер или за заболявания с причинна връзка, за определяне степента на намалена работоспособност на човека се взема най-високият процент (най-тежкото увреждане) и към него се прибавят 20 % от сбора на процентите на всички съпътстващи увреждания.
Срокът за подаване на заявления - декларации от хората с увреждания, освидетелствани или преосвидетелствани от ТЕЛК в периода от 3.08.2018г.- 06.06.2019 г.и желаещи ново преосвидетелстване, изтича на 11 юли. Заявленията от жителите на област Смолян  се приемат всеки работен ден от 8,30 ч. до 12,30 ч. и от 13,00 ч. до 14,00 ч.в Регионална картотека на медицинските експертизи ( картотека на инвалидите ), намираща се на адрес: гр. Смолян, бул. „България“ № 24, етаж 4.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I