Организиран обществен транспорт и обходни маршрути ще облекчат пътния трафик по време на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019.
В дните от 19-ти до 21-ви юли общественият транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян към Роженските поляни ще се движи от 8,00 ч. до полунощ на 30 минути. При повече пътници автобусите ще тръгват веднага след като се запълнят.
Основната цел е облекчаване на трафика към Рожен, затова ще има безплатни буферни паркинги в Пампорово и Чепеларе, където посетителите на събитието да оставят колите си и да се придвижат до поляните с автобуси.
Буферният паркинг в Чепеларе ще е край реката в района на фабриката за ски  „Амерспортс България“, а в Пампорово – на Малина и Студенец. В самия курортен комплекс Пампорово ще може да се паркира в дясната лента на еднопосочните улици, като лявата остава свободна за движение, а паркингът пред Студенец ще се използва и за маневриране на автобусите.
Общественият транспорт от Пампорово ще тръгва от три точки: паркинга на Студенец; от хотел „Мургавец“ и от хотел „Снежанка“. Автобусите от Чепеларе до Роженските поляни ще тръгват от местната автогара, а за тези от Смолян началната спирка ще е кв. „Устово”.
Движението на автомобили от Смолян към Рожен ще е по маршрут „Устово” – с. Соколовци – с. Момчиловци- хотел КООП Рожен.
В дните на събора движението на моторно-превозни средства по главния път от с. Проглед и бензиностанция „Петрол” към Пампорово ще е еднопосочно към Рожен. В този участък ще е забранено паркирането и ще е осигурено регулиране на движението, за да се избегнат тапите.
За идващите от Пловдив и Пампорово в началото на събора ще е организиран безплатен паркинг за над 3000 автомобила, като на излизане автомобилите ще преминават по горски път, излизащ на разклона Проглед-Пампорово.
Пътят за настаняване в палатковия лагер е Смолян, кв. „Устово” - с. Соколовци - с. Момчиловци - хотел КООП Рожен, откъдето  ще се влиза през централния вход на лагера.
Автобусите с участници във фолклорния конкурс ще могат да паркират със съответните пропуски в едната лента на главния път над Роженските поляни, като другото платно остава свободно за движение на превозни средства, ангажирани с организацията на събора. 
От 6 часа на 19-ти юли до 6 ч. на 22-ри юли трафикът на товарните автомобили за Смолян ще се пренасочи през Кърджали - Ардино - Смолян и Кричим - Девин - Смолян.
За тези, които идват за Роженския събор през Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково - Кърджали - Смолян, кв. „Устово” - с. Соколовци - с. Момчиловци – Рожен.
Основната препоръка към всички, решили да посетят Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019, е да ползват обществения транспорт и буферните паркинги, за да се избегнат тапите и дългото изчакване в колони по трасето.
24smolian.com
     

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I