Шест наказателни производства за управление на автомобил с прекратена регистрация са били образувани в Районната прокуратура в Девин за първите шест месеца на година, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Приз миналата година те са били 16 броя, като по тях са осъдени 16 лица.
Последният обвинителен акт бе внесен от прокуратурата в града срещу 53-годишен водач. Мъжът управлявал товарен автомобил „Камаз“ в село Црънча, като моторното превозно средство било с прекратена по реда на чл. 143 ал. 10 от Закона за движение по пътищата регистрация от месец март.
Обвиняемият е професионален водач. На 10 юни той управлявал товарния автомобил от с. Чавдар към с. Црънча. Превозвал дърва за огрев на свой познат. След като стигнал в селото, ги разтоварил и потеглил обратно в посока към с. Чавдар. Преди да излезе от с. Црънча той бил спрян за проверка от полицейски служители от РУ на МВР-Девин, които установили, че управляваният от него автомобил нямал задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. При извършената проверка от служителите на МВР било установено още, че товарният автомобил имал платена застраховка до 12 март 2019 г., но след това тя не е била подновена и след тази дата автомобилът бил със служебно прекратена регистрация. Водачът е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I