Родопите са на около 3785 лева от Европа. Това е разликата в заплатите за една и съща професия.
44 са обявените свободни работни места в региона в края на месец юни, установи проверка на „Родопи Смолян”. Едва шест са обявените позиции в бюрата по труда за висшисти. Търсят се медицински специалисти, инженери, технолог, оператор на фреза. Предлаганото възнаграждение за медицинска сестра е между 650 и 710 лева.
Традиционно продължават да се търсят продавачи, монтьори, оператори на машини, шивачи, дърводелци, сервитьори.
Офертите за майстори в кухнята започват от 700 лева на месец. В същото време има и предложения от други страни в Европейския съюз. Там готвач може да получава на месец 2300 евро или с 3785 лева повече отколкото в Родопите. Камериери на запад могат да си докарват по 1500 евро твърдо, плюс бакшиши до 1000 евро. Офертите за сервитьори започват от 1300 и достигат 1600 евро. За заварчици и корабни бояджии предлаганото възнаграждение е в размер на 3165 лева.
Продължава да се търси и персонал за Черноморието ни. Сервитьор на морето може да получава до близо 900 лева на месец, докато офертите за готвачи са за 1200 лева.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I