Кметът Николай Мелемов да организира представително социологическо проучване сред смолянчани за това какъв трябва да бъде по вид и характер Роженският събор. Това решиха след повече от три часа дебати членовете на разпоредителния орган на третото поред заседание за събора, свикано от съветници от опозицията. Предложенията за това решение ще се правят на сайта на Община Смолян и след като се натрупат предложения ще се анализират резултатите от проучването. След това ще бъде изготвен статут на събора, който ще се внесе за гласуване в Общинския съвет. Въпреки, че кметът Мелемов гарантира, че както и досега ще има пълна прозрачност за изразходваните средства и като цяло за организацията и провеждането на събора, общинските съветници задължиха кмета да им представи пълен отчет, както за изразходваните средства от общината, така и за даренията. Също така Мелемов трябва да обясни по какъв начин и процедура е сключен договора за провеждането на събора със Сдружението ,,Рожен-наследство в бъдещето”. Мелемов преди това обясни, че председателят на сдружението Симеон Караколев има договор за земите, където се провежда събора и това е важно.
„Свидетели сме на предизборен цирк. Опитвате се да внушите подозрения за нечиста сделка. Мотивите в докладната издишат. Роженският събор е обединително събитие, а вие го превръщате в разделително. Отказваме да участваме в този политически фарс”. Това се казва в част от декларация на групата съветници от ГЕРБ по време на заседанието, която беше прочетена от председателя на групата Ангел Безергянов.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I