17-годишно хлапе в Смолян бе приготвило 41 дози канабис за продажба. След успешна акция на полицията в областния град обаче, наркотикът не достигна до тийнейджърите на улицата. Ученикът пък ще се превърне в „звездата” на школото наесен. Присъдата му ще бъде изчетена пред колектива в гимназията и учениците. Общественото порицание бе част от наказанието за непълнолетния, който решил да върти бизнес с дрога в Родопите.
12,77 грама канабис, разпределени в 41 броя свитъци с алуминиево фолио, открили полицаите под керемида на ограда на къща в областния град. Дрогата била скрита от 17-годишния с цел разпространение. В ранния следобед на същия ден момчето продало една доза на непълнолетно момиче. Сделката била осъществена на спирка от градския транспорт в „Устово”.
Ученикът получи като наказание от съда в Смолян пробация за срок от година и осем месеца. За този период момчето ще трябва да се среща с пробационен служител. Ще бъде и включено в програми за обществено въздействие, насочени към изграждане на социални навици и умения за законосъобразно поведение.
Разноските по делото ще струват на родителите на дилъра 510 лева.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. "...След успешна акция на полицията в областния град обаче, наркотикът не достигна до тийнейджърите на улицата...."

    Как да не е достигнал. Това момче да не е намерило този супер опасен "наркотик" с помощта на магия.

    Силно се съмнявам той да е производител. В смисъл тия 12,77 гр. едва ли си ги е отгледал сам, за да ги продаде. Най-вероятно са купени от някъде другаде.

    Сега въпросът е защо полицията се занимава с 17-годишен, а не с този от когото той си е купил тревата. Значи може да го следите n на брой години (правя си аналогия с подобен случай в Чепеларе), но не сте разбрали аджеба как се снабдява. Ама нали ако ги хванем всичките истински дилъри няма да има кой да продава и работата рязко ще намалее и тогава ще се наложат съкращения щото нали - малко работа - много работници.

    В тази връзка любима дискусия ми е как да запазим младите хора в региона. Е ... по този начин няма да стане. Разходваме средства да ловим деца и да им съсипваме живота. Куп страни легализараха марихуаната за медицински цели та дори и за лична употреба. При нас какво -> Наказателен кодекс. За разлика от другите наркотици, с които според закона са в една група, няма вредни ефекти върху организма и определено не е на нивото на алкохол и никотин, които са дори още по-лесно достъпни за деца и възрастни. Вина нямаме, че се полицията няма друга работа в този град. Ами господа като няма престъпност няма да увеличавате щатовете и за назначавате нови и нови да не кажа посредствени люде. Градът е малък знаем се, знаем и новите ви служители, познаваме ги и от преди това. За доста от тях ни е ясно, че не са ставали за нищо друго, ама вие все пак сте ги взели щото нали важното е да следват заповеди и разпореждания. Това че не може да си попълни протоколът правилно и после точно заради това той се отменя от съда не е от значение.

    Полицейщина си е при нас и това си е... Пообикалял съм из света. От дълги години живея в чужбина по ред причини. В началото хич не ми се емигрираше, тука си е хубаво. но за съжаление нямах кой знае какъв избор - държавата не ми осигури възможност да се лекувам адекватно. Години по-късно като се прибирам да се видя с роднини и приятели и гледам какво е положението, въобще не съжалявам за решението си. В града, в който живея сега виждам патрулки само по паради и ако нещо се е случило. Ще ме извинявате ама за час и половина разходка видях 6-7 патрулки. Нищо не правеха, дори в случаите когато трябваше да направят нещо (неправилно паркиране, шмешни тапи по улиците, защото някой е решил че тук е най-удобното място да спре да си купи цигари, ниско летящи автомобили по главната улица горе-долу по всяко време на денонощието, видимо пияни хора насред центъра по сред бял ден, и т.н.)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I