Поредната лихварска сага в Родопите продължава в съда. Апелативните магистрати в Пловдив отмениха решение на Окръжния съд в Смолян, с което бе прекратено съдопроизводството срещу сочен за нелегален банкер и върнато на прокуратурата.
Става въпрос за бизнесмен от региона, който е раздал кредити в размер на 579 288 лева на общо 39 лица. Според държавното обвинение, от дейността си родопчанинът се облагодетелствал неправомерно с 89 168 лева. Длъжниците трябвало да връщат сумите с месечна лихва от 5 до 15 процента.
Магистратите в Смолян върнаха делото заради допуснати нарушения на процесуалните правила, свързани с изготвянето на внесения в съда обвинителен акт. Апелативният съд обаче отмени решението им и прати делото за разглеждане в Смолян.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I