Вчера в Северна Гърция беше чудесен ден за плаж, и в Родопите беше приятно, но... Пороен дъжд след 18.00 часа стана причина да се отложи мачът "Арда 1924" - "Ботев" в Кърджали.
Днес, от Родопското море, през ГКПП "Маказа" и "Златоград" , та чак до Дунава ще е в сила код „Оранжев“ за опасно време.
За 18 области е в сила оранжев код за обилни валежи и гръмотевици, за други 8 ще важи жълт код.
Днес над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно като за някои региони се очаква да паднат между 40 и 60 литра на кв. м дъжд. Ще има условия и за засилване на вятъра и градушки. Температурите ще се понижат и ще са предимно между 20 и 25 градуса.
По Черноморието ще е ветровито, предимно облачно и с валежи от дъжд. На места по южното крайбрежие валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици.
В планините няма да е подходящо за туризъм. При оранжев код се препоръчва на хората да се предпазят. При този код са възможни наводнения на имоти и в транспортната мрежа, както и прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. При този код е в сила опасност при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.
Прогнозата на НИМХ за Смолян: През 24-те часа на 14 юли сумарното количество на валежите ще е между 50 и 60 л/кв.м. Ще има гръмотевични бури. Има условия и за градушки.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I