Съюзната организация на инвалидите в Смолян организира за своите малки членове традиционния вече /за шести пореден път/ летен празник в района на Смолянските езера до параклиса „Св. Дух”.
Защо бе весел и богат празникът? Децата от съюза с придружители и председателката на организацията Захаринка Славчева, както и регионалният координатор Петя Николова, с радост посрещнаха поканените от тях скъпи гости, с които имат постоянни приятелски връзки – от Дома за стари хора в с. Фатово, Дома за настаняване на деца на Каптажа, Съюза на слепите, пенсионерски клуб от Смолян и други приятели. Все хора, за които чуждата болка е своя и се стараят да я облекчат.
На обширната поляна пред параклиса децата насядаха върху родопските одеяла, за да разгледат какво има в торбичките с подаръци – книжки за оцветяване и за четени, комплекти разноцветни моливи с острилки, няколко вида лакомства, плодови сокчета. Най-вече в торбичките имаше нещо, което не се купува, а топли – добротата и милосърдието на даряващите хора, детските усмивки и радостта, че са заедно и че имат много приятели. Празникът още им поднесе игри с топки, кукли и други играчки, разучаване с учителката по музика Соня Цветкова на веселата песничка „Ало, ало, слънчице, моля, покажи се. На децата, слънчице, топло усмихни се!“.
От община Смолян празника уважиха зам.-кметът Венера Аръчкова, дошла с малката си внучка, и секретарят Момчил Николов, който сърдечно поздрави всички от името на кмета Николай Мелемов и пожела много здраве и щастие.
Росица Примовска
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I