Диви прасета буквално са завладели родопско село. От една година десетки животни тормозят жителите на Шумнатица, алармираха местни стопани в редакцията на 24rodopi.com. Около 30 диви прасета се разхождат из улиците на населеното място, влизат в дворовете на къщите, а деца не могат да използват спортното игрище, защото… там също е любима територия на животните.
„Отглеждат ги ловците. Първо бяха затворени в стопанство на около 2 километра от селото. От година обаче са пуснати на свобода. Размножават се, а възрастните пазят малките. Притесняваме се за децата. Подадохме жалби”, разказаха пред наш екип жители на Шумнатица.
Преди близо месец е била проведена среща с представители на горското и ловната дружинка. Даден е бил срок до 25-и юли да се вземат мерки и дивите прасета да бъдат затворени в пригодено за целта стопанство. Все още обаче не са предприети никакви действия, разказаха стопани.
„Не се страхуват от нищо. Хвърляме им пиратки, не се плашат. Влизат в дворовете, ровят картофите. Унищожават всякаква реколта. Не може да се продължава така. Не можем да стоим 24 часа в денонощието по градините си. Притесняваме се и за децата, това са диви животни-отбраняват потомството си и може да нападат”, споделиха притесненията си жители на селото.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I