След дълго прекъсване на отношенията между двете общини, кметът на Чепеларе Славка Чакърова посети Мармара по покана на своя колега Сюлейман Аксой. Кметът на турската община изрази съжалението си, че в последните 3  години се е загубила комуникацията между двете побратимени общини, след последното му посещение в Чепеларе в началото на 2016 година.
На официалната среща Славка Чакърова поднесе почетен плакет, както и специален подарък на Сюлейман Аксой – картина, на чието платно са изрисувани Чудните мостове – емблематичната забележителност за Община Чепеларе и България, дело на млад чепеларски творец. Част от подаръка бе и ръчно бродирана мъжка риза с български шевици.
„Използвах случая да му благодаря и от името на най-малките жители за подарените съоръжения и изградените детски площадки в града ни. Изключително съм щастлива, че въпреки трудностите успяхме да подновим контактите с Община Мармара, а с това да надградим добрите взаимоотношения в сферата на културата, туризма и спорта“, каза Чакърова.
Присъстващите бяха запознати с потенциала и развитието на родопската община през тези години, като домакините най-много се впечатлиха от обединението на двете ски зони Пампорово и Мечи чал, както и от предоставените възможности за туризъм през летния сезон на територията на Община Чепеларе.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I