Политическа партия и нов телевизионен продукт ще направи Слави Трифонов заедно с екипа си. Това той обяви в последния епизод на "Шоуто на Слави" в ефира на Би Ти Ви на 31 юли 2019 година.
Политическият проект ще се казва "Няма такава държава" и неговата цел ще бъде "превръщането в закон" на всички решения на референдума, който Трифонов и екипа му инициираха през 2016 г.
"Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3 млн. и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. Тя се направи, че този референдум не е съществувал", каза Трифонов. Той заяви, че волята на гласувалите е пренебрегната , а той още по време на протестите е заявил, че "ако политическата класа не иска да ни гледа отвън, ще ни гледа отвътре." "Уважаеми зрители, аз съм последователен и никога не се отказвам по средата на пътя. Затова ще създадем политически проект, който ще се казва "Няма такава държава", чрез който по законен начин всички решения на референдума ще бъдат превърнати в закон", каза той.
Преди това Трифонов обяви и създаването на "собствен телевизионен продукт". Той ще се казва "Седем-осми", неговият девиз ще е "Силата е в истината" и ще започне на 15 септември. Трифонов подчерта значителното пропадане на България по свобода на словото според годишния доклад на "Репортери без граница" от началото на предаването през 2000 г. досега. "Значи, когато стартирахме шоуто, България е била на 33-35-то, а сега е на 111-то място. Става дума за отнемане на свобода. Свободата да говориш, да се изразяваш, да имаш мнение, да имаш твоята гледна точка", изтъкна Трифонов. "Тъй като аз и моите колеги тук се чувстваме несвободни, решихме да изберем обратното на "несвободен". Затова ние напускаме Би Ти Ви", каза той и благодари за 19-годишното сътрудничество с телевизията. "Пред сигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата. Затова ще създадем собствен телевизионен продукт и ще го стартираме след 15 септември. За момента мога да ви кажа само как ще се казва този проект - "Седем-осми". Неговият девиз ще бъде "Силата е в истината", завърши Трифонов.
Припомнете си редакционния коментар на 24rodopi.com от "Таралеж пред вратата, кандидат на Слави Трифонов – в бюлетината!? Какво правим?... Системата вече страда" - тук
"Шоуто на Слави" беше продукция на команията на Трифонов "Седем-осми". Неговият първи епизод беше излъчен на 27 ноември 2000 г.
Снощи Трифонов излезе в ролята си на водещ на "Шоуто на Слави" пред публика за 4176-ти път. Той неколкократно благодари на публиката. Предаването започна с видеоклип, на който присъстваше по-голямата част от екипа. "Моите колеги са моето семейство", каза Трифонов и изтъкна, че телевизията не се прави с техника, а със съдържание.
Гости в последния брой на предаването бяха членове на неговия екип. Трифонов проведе разговори със сценариста Ивайло Вълчев, ръководителката на балета Нели Желева, гримьорът Гергана Майсторова, която е и една от ученичките на покойния Димитър Коклин, барабанистът от "Ку-Ку Бенд" Венелин Венков, актьорът Красимир Радков, реквизиторът Иван Атанасов и Иван Кулеков.
Водещият в миналото е бил замесен в два политически проекта - народна партия "Ку-ку" и воденият от Любен Дилов-син, с когото се разделиха отдавна - "Гергьовден", който все още съществува.
„Дневник“ припомня думите на Слави Трифонов пред студенти от Великотърновския университет през 2015 година: „Що не взема да направя една партия и да я кръстя - някоя абревиатура - БОБ - българско организация на бъдещето - много яко звучи, и да влезна в парламента и аз ще съм по-следващият Бойко Борисов. Ще си сложа риза да не ми се виждат татуировките, ще махна тоя часовник, че изглежда много скъп, да не правя такива простотии, ще изглеждам по-нормално, друг човек и к'во от това. Това все едно да кажем - сега ще ни оправи Жан Виденов, ей не ни оправи - прецака банките, е ще ни оправи Иван Костов - не ни оправи, направи мафия, престъпления, избиват се по улиците, ей сега Царя идва - той ще ни оправи за 800 дни, не ни оправи за 800 дни - кой идва - охраната му, бодигарда му. Бойко Борисов - ей той ще ни оправи - не ни оправи, ще дойдат няк'ви други, тия се не разбраха, я пак да върнем Бойко Борисов, я ей сега - Слави Трифонов. Къ'в си ти бе, шоумен, с бръсната глава, с обици. Дай да те пробваме тебе, мо'е пък ти да оправиш държавата, изглеждаш различен, да се справиш... Не ви ли изглежда нелепо. Няма как един човек да оправи, няма значение какъв е, трябва огромна група хора, която да иска да се промени, а не един човек...".
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I