Бизнесмен от Смолян укрил от държавата данъци в размер на близо половин милион лева.
Окръжната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишния смолянчанин, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
За периода от 11.03.2008 г. до 14.10.2014 г., в Смолян, при условията на продължавано престъпление, за 76 данъчни периода по Закона за ДДС, в качеството си на едноличен собственик на капитала и управител на ЕООД, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 442 558 лева, представляващи дължим данък върху добавената стойност, като осъществявал счетоводство в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство, при осъществяване на стопанската дейност и при водене на счетоводството, използвал документи с невярно съдържание и неистински такива - данъчни фактури, отчетни регистри - Дневници за покупките на ЕООД, в които е отразил данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да са налице доставки, които не са издадени от посочения доставчик или са отразени със завишени стойности на доставка, Дневници за продажбите, в които отразил данъчни фактури за продажби със занижени стойности и като е потвърдил неистина в подадени декларации пред ТД на НАП - Пловдив, офис Смолян, и е приспаднал неследващ се данъчен кредит, посочиха от прокуратурата.
По делото са изготвени съдебно-счетоводна и графическа експертизи, разпитани свидетели, събрани са огромен обем документи и декларации, представени от фирмата и от нейни доставчици, ревизионни актове и др. Внесеният обвинителен акт е от 290 страници. Щетите не са възстановени. Предстои Окръжен съд – Смолян да насрочи заседание по делото.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I