В последните четири години Община Чепеларе трайно инвестира в инфраструктурата, свързана с образоването, отчете в края на мандата кметът Славка Чакърова. Направени са много детски площадки по ПУДООС, както и от целеви средства от капиталовата програма на общината, но най-голямата сума, около 100 000 лв,. е вложена  в детската площадка на детска градина „Елхица“. Изградена е и площадка за стрийт-фитнес, общината е била домакин и на кръг от националния шампионат по стрийт-фитнес, който е открил Йордан Йовчев. Чакърова благодари и на МОН за това, че са отпуснати  средства за подобряване на инфраструктурата на училището в село Павелско. Подменена е дограмата и е направен  ремонт на покрива. Училището е важно за община Чепеларе, защото обслужва децата от четири села-Орехово, Малево, Хвойна и Павелско и затова сме длъжни да го защитим и да помагаме с каквото можем, коментира Чакърова. Тя отбеляза, че най-големият успех е реализацията на проекта за ремонт на двете сгради на училището „Васил Дечев“ в Чепеларе, което е емблематично за града.

Чакърова отбеляза, че през последните години заедно с екипа от общината и спортистите Екатерина Дафовска и Радослав Янков са възобновили спорта и дейността на спортните клубове в Чепеларе.

Сега сноуборд тренират над 40 деца и за наша гордост три от тях ще тренират в националния отбор с бащата на Саня Жекова. Това  е гордост за нас. Над 20 деца тренират биатлон. Само преди седмица е завършило  първенство по летен биатлон, а нашите деца отново са в челните редици със златни медали, каза  Чакърова. Тя поясни, че тази зима с подкрепата както на федерацията по ски, така и от спортния клуб и „Пампорово“ АД и община Чепеларе, ще се проведат състезания на национално ниво по сноуборд за Купа „Радослав Янков“.
Кметът на Чепеларе отчете, че реализираните проекти за мандата в общината са за над 7 млн.лв. Ръководството е положило усилия и за подобряване на финансовото състояние. Траен ръст има в собствените приходи, но растат и разходите за дофинансиране.

Заварените задължения в началото на мандата са били приблизително 4 млн. и 200 хиляди лв. и сега в края на мандата пак са толкова – 4 млн. и 300 хиляди лв.

Бележим подобрение в изплащането на кредитите, поясни Чакърова.
Смятам, че мандатът е успешен. Подобрихме начините на комуникация с гражданите и работата на администрацията, отчете Чакърова. Тя обаче не скри, че служителите са работили в една тежка и напрегната обстановка. Бяхме подложени на постоянни проверки от АДФИ, Сметната палата и др., предизвикани от кмета на Забърдо и определени общински съветници. Накрая всички проверки показаха, че няма никакви нередности и злоупотреби, добави кметът на Чепеларе.  Фрапиращ пример е, че след като общината успя да увеличи броя на потребителите на услугата „Топъл обяд от 80 на 480, това не се е хареса на моите опоненти, обясни Чакърова. Инициирали са подписи и възрастни жени са били накарани да се подпишат, че не са доволни от храната. След проверката се оказало, че тези възрастни жени не са знаели какво подписват. Тези проверки обаче забавиха верифицирането на разходите по този проект, каза още Чакърова.  
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I