Чакърова тръгва към нов мандат с отлични постижения и ръст на туризма

За мен е важно, че основните цели, които си поставих в сферите на образованието, спорта, културата и туризма, бележат резултати. Чувствам се уверена и сигурна, че мога да продължа. Изградих един много добър екип в община Чепеларе от млади, амбициозни и можещи хора“. Това обяви пред медиите кметът на Чепеларе Славка Чакърова.
Припомняме, че Чакърова влиза в битката за нов мандат на местните избори, като независим кандидат.
В Инициативния комитет, който я издига, са включени седем души. До момента са събрани над 450 подписа при необходими 200 и кандидатурата на сегашния чепеларски кмет ще бъде регистрирана в ОИК-Чепеларе.
Моята позиция е, че кметът трябва да бъде кмет на всички граждани,а не на дадена партия и не трябва да дели хората. Аз съм избрана от хората от община Чепеларе и дължа отчет единствено на тях, а не на партии. Правилният избор за мен е да бъда независим кандидат, аргументира предложението си Чакърова. Тя посочи и извършеното от нея и екипа й през мандата.
Община Чепеларе – зеленото сърце на България през последните 4 години, се утвърди като целогодишна туристическа дестинация. За това говори ръстът в броя на нощувките, заяви кметът на Чепеларе. През 2015 г.  те са били 253 000, а в края на 2018 г. има 355 000 нощувки. Към 31 август т. г. нощувките в общината са 300 000, като има още четири месеца до края на годината. Много голям ръст има, както в зимния, така и през летния сезон от над 30 %. Една от основните причини за този ръст е работата на екипа на общината през последните години, участията ни във всички туристически борси и създадения през последните години културен и спортен календар, отчете Чакърова. Тя отбеляза, че не са подценяване и направените инвестиции особено в Пампорово. Рехабилитирани са над 1 км тротоари в курорта, както и около 2 км улици. Подменено е и уличното осветление с енергоспестяващо.
Чакърова е категорична, че  за ръста на инвестициите принос има и бизнеса, защото  в курорта вече е отворен туристически информационен център. Направени са  и много атракции в зоната на „Студенец“.
Може бе ние сме един модел на успешно сътрудничество и показваме как партнирайки си местната власт и бизнеса се получава успех. За това говорят успешните мероприятия като „Интерски конгреса. Той даде първи наченки на международните мероприятия в общината. Чепеларе беше домакин и на едно интересно събитие. Полицейската международна асоциация организира първия по рода си фолклорен фестивал и за домакини бяхме избрани ние. Летният сезон ще завършим с националните хайдушки празници, които ще се проведат за трета поредна година. Надявам се те да се затвърдят и да останат в календара на община Чепеларе. Броят на посетителите се увеличава всяка година. Целта на тези празници е не само да популяризираме Чепеларе като туристическа дестинация, но и да съхраняваме историята и да предаваме на идните поколения информация за делото капитан Петко и за това какво е направил той за Чепеларе и Родопите. Длъжни сме да съхраним историята и да я предадем на децата ни“, каза още Чакърова.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I