30 септември е крайният срок хотелиерите да се регистрират в Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), напомнят от Община Смолян. След 1 октомври  нерегистрираните в системата туристически обекти подлежат на глоба от 1000 до 3000 лв.
На регистрация подлежат всички хотелиери, включително и физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, апартаменти за гости и къщи за гости. Те  трябва да подават информация към ЕСТИ съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма.
Всеки хотелиер може да подава заявка за регистрация в реалната среда на ЕСТИ на https://esti.tourism.government.bg. Адресът е достъпен и чрез интернет страницата на Министерството на туризма секция ЕСТИ. На този адрес са публикувани и формулярите-заявления за създаване на потребителско име и парола за достъп до системата.
На сайта на община Смолян са предоставени  шест видео инструкции за работа на хотелиерите със системата на ЕСТИ. Общината отправя апел към хотелиерите  да предприемат необходимите действия за подаване на заявки за регистрация в ЕСТИ и да се съобразят с изискванията на действащото законодателство.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I