Първият сняг създаде и първите проблеми на шофьорите, които опитаха да покорят най-високата точка в Пампорово - връх Снежанка. Някои от тях подцениха дълбокия сняг и закъсаха по пътя.
Снежната покривка в райноа стигна до 20 см., съобщава Нова тв. Цяла нощ снегопочистващата техника обработваше районите на Пазарджик и Смолян. Пътищата са проходимни при зимни условия, но на места са мокри и хлъзгави.
Натрупалата снежна покривка се оказа предизвикателство за хората, които трябваше да стигнат до работните си места в съботния ден.
„Пътищата не бих казал, че са опесъчени добре, но за снега, който падна, не мисля, че е кой знае какъв проблем”, заяви Христо Арнаудов, служител в курорта „Пампорово“.
От снегопочистващата фирма в Смолян са на мнение, че са се справили с първия сняг.
„При първия сняг техниката излезе навреме и всичко беше овладяно подобаващо”, смята Калоян Пеев, управител на снегопочистващата фирма в Смолянско.
Най-щастливи от снежната приказка са туристите. До дни започва и обработването на ски пистите за откриването на зимния сезон в Пампорово.
През новата седмица снеговалежи не се очакват. Вятърът също ще отслабне.
Както вече 24smolian.com писа, това е вторият сняг за тази есен. Първият падна на „Пампорово“ в началото на октомври.
Снимка: Илиян Велков
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I