Все по-малко хора, все повече автомобили, а билетчето за градския транспорт скача.
Това е картината в Смолян.
Регионът се топи с около 2000 души на година, като за последното десетилетие 20 000 души вече ги няма. В същото време на отчет в областта се водят над 52 000 МПС, сочат данните на полицията, установи проверка на 24smolian.com. Новорегистрираните превозни средства средно на година са около 5000.
Освен, че цифрите са стряскащи, стряскащ и стресиращ е и проблемът с паркирането и то по „моите правила“. Независимо, че полицията извършва проверки, а и понякога с местната власт, масово закона не се спазва. Водачите демонстрират тарикатлък, оставяйки возилата си в центъра на областния град. С дни паркираните  автомобили стоят на едно и също място като заемат по две паркоместа, без да собствениците да се замислят, че и други трябва да паркират.
Все по-малко хора пък ползват услугите на градския транспорт. За 10 години пътникопотокът е намалял над 50%. През 2008 г. са се продавали 2800 ученически карти, а сега са под 500. От догодина пък билетчето в Смолян става 1,20 лева.
Въпреки аргументите на Община Смолян да не се стига до увеличаване цената на билета и преференциалните карти за пенсионерите, превозвачите бяха категорични, че нямат друг вариант за оцеляване на градския транспорт в Смолян.
Засега не се предвижда увеличение на междуградския транспорт.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I