Общината ще рефинансира непогасения дълг

Общинският съвет в Смолян даде съгласието си за отпускане еднократно на нов безлихвен заем от централния бюджет за рефинансиране на непогасения дълг в размер на 2 925 500 лв. Целта на заема е финансиране на временния касов недостиг на средства по бюджета на община Смолян. Срокът на погасяване на заема е 10 януари 2021 г. Съветниците възлагат на кмета да отправи мотивирано предложение-искане за отпускане на новия безлихвен заем.
Съветниците от опозицията бяха против да се даде съгласие за рефинансиране на заема, а със средства на общината да започне да се изплаща. Кметът Николай Мелемов припомни на съветниците от БСП, че в предишните общински съвети те са били против продажбата на общински имоти и даде пример за имотите в Белев дол и Кутела, където е имало желание на инвеститори да ги закупят, но те не са гласували. Тези имоти се рушат от една страна, а от друга не постъпват пари в общината. "Вие работите напук. От небето ли да паднат тези пари? Вие натрупахте задължения, сега ще ги плащаме. Няма как като пречите на администрацията да покрием тези задължения. За тесни партийни интереси или за община Смолян работим?", попита риторично Мелемов съветниците от опозицията.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I