210 минути е продължила срещата между Владимир Путин и Ангела Меркел. С час повече от предвиденото. Договаряли са „Северен поток“. Дреме им на германците за санкциите срещу Русия. На тях им трябва газ за промишлеността. На руснаците им трябват готини германски автомобили.
Преди години бившият вече държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се прасна по гърдите, че минавайки през България, спряла „Южен поток“. После и премиерът се праскаше, а след това се зачуди как да го рестартира. Всякакви гнусни полит елементи говориха колко лошо било България да е транзитна страна за руския газ, въпреки 400-те хиляди евро полза годишно. АЕЦ „Белене“ бе спрян, защото пак било руски слугинаж. България остава без газ и електроенергия. Дори в годините на тотално гъзолизачество на силните в Москва, Съветският съюз не е разполагал свои бази в България. Сега имаме американски. Нахендриха ни посланик от кюрдски произход, за да дразнят Турция, правят си каквото поискат с вътрешната и външната ни политика. А сега накъде?
Вероятно Соломон Паси, Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов ще носят газ с дамаджани като изприпкат на инструктаж отвъд океана?
Съвсем скоро ще бъдем тотално зависими от съседите си относно енергията.
А „Южен поток“ вече трябваше да е готов и България да черпи дивиденти, както и газ. Таксите „Територия“ щяха да изплатят проекта, но благодарение на Големия господар това не е така. Същият този господар иска да променя и българската Конституция. Рече го помощник държавният секретар на САЩ Дейвид Хейл. „Тук, в Америка, сме оптимисти за развитието на България в това отношение и продължаваме да работим с вас за укрепване на демокрацията, на върховенството на закона и на противодействието на корупцията. Наскоро се договорихме да проведем диалог за реформа в конституцията и отчетност на съдебната власт“. Това са думите му. Българските данъкоплатци ще трябва да изплащат милиарди за все още несъществуващи бойни самолети само и само един министър-председател да се щракне за спомен пред камината в Белия дом.
България вече е колония. Няма такава низост. Няма такова наведено положение. Няма такава държава, която да се управлява от собствените й врагове!
24smolian.com
Снимка: AFP


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I