Почина емблематичният Мирослав Савов от Трио „Шемет“.
Отиде си от този свят един добър и стойностен човек, който създаваше настроение и веселеше хората от сърце и душа. Ненапразно неговите колеги написаха, че осиротяха без него. Не само те, и Смолян осиротя без широката усмивка на Миро и благия му поглед. 
Мирослав Савов щеше да навърши 60 години на 13 февруари. Той е един от култовите членове на трио „Шемет“, формация с богата история, създадена през 1983 г. от него и Митко Мазаров. По-късно към тях се присъединяват Стоян Гайдаров и Веселина Бабаджанкова. С невероятните си скечове  и неповторимата си индивидуалност, те са емблема не само за хората от региона, но и в цяла България и зад граница.
Носители са на много престижни награди от фестивали, конкурси и награди от международното бианале на хумора и сатирата в Габрово, както и от международните контингенти в Сараево и Косово, и много други.
Поклон пред светлата памет на Миро! Той няма да бъде забравен, защото го обичаме.
Изказвам съболезнования на семейството и близките му!
Поклонението ще е от 13.00 часа днес в храм „Св.вмчк Георги Победоносец“ в Смолян. Погребението е от 15 часа.  
Николай Мелемов, кмет на община Смолян
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I